Anne Frank blir seriefigur

Uppdaterad
Publicerad

Ett museum i Amsterdam har låtit göra ett seriealbum av den unga, judiska flickan Anne Franks dagbok, om hennes liv i koncentrationsläger under andra världskriget.

Anne Franks dagboksanteckningar har berört människor världen över i decennier sedan hennes far Otto, enda familjemedlemmen som överlevde, publicerade boken 1947.

Seriealbumet är skapat utifrån dessa kända anteckningar och skildrar också viktiga historiska händelser under denna tid. Museet Anne Frank House Museum in Amsterdam hoppas är att detta seriealbum ska nå ut till en bredare publik och att unga lär sig mer om förintelsen.

Det är författaren Sid Jacobson och konstnären Ernie Colón som skapat albumet och de har tidigare gjort ett liknande album om terrorattacken mot World Trade Centre.

Anne Frank föddes 1929 och tillsammans med sin familj gick hon under jorden 1942 för att komma undan den judiska förföljelsen.

Dagboken utspelar sig mellan 1942 och 1944 då hon och hennes familj tillfångatogs och fördes till koncentrationslägret Bergen-Bensen. Sju månader senare dog hon i fläcktyfus.

Sofia Benholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.