Anton Abele yngst igen

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges yngsta riksdagsledamot genom tiderna debuterar nu som sommarvärd.

Anton Abele var endast 18 år när han röstades in i riksdagen. Nu har han hunnit bli 21 år och debuterar som sommarvärd, men även där är han yngst i klassen.  

– Jag ska berätta om vad som sker i maktens korridorer. Dagen jag fick samtalet om att jag blivit invald i riksdagen kunde jag inte ens köpa en flaska vin på systemet. Nu ska jag berätta om vad som hänt efter det, säger Anton Abele.

Sommar i P1 2013

Fokus på ung målgrupp

Som yngst riksdagsledamot tycker han det är viktigt att fokusera på frågor som rör just den målgruppen, som bostäder och att Sverige ska ha en fantastisk skola.

– Jag har fått väldigt bra respons av unga människor, för att få till en intressant politik som unga känner sig delaktiga i så måste de också finnas representerade i politiken, säger han.

Från U2 till One Republic

Varför man söker sig till riksdagen som 17-åring och om hur livet kan gå så fort att det nästan känns som att det går baklänges är några av ämnena Anton Abele kommer att ta upp. Men självklart blir det också en del musik.

– Det kommer vara en bra blandning av klassiker och så kallad ung musik, allt i från U2 till One Republic. Jag har en väldigt bred musiksmak, säger Anton Abele.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommar i P1 2013

Mer i ämnet