Saudiarabiens statstelevision sände en intervju med en ”beteendekonsult” som beskrev Netflix som en ”officiell sponsor av homosexualitet”. Bild från den svenska Netflixserien ”Young royals”. Foto: Johan Paulin/Netflix

Arabländer kräver att Netflix tar bort innehåll

Uppdaterad
Publicerad

Flera arabländer kräver att Netflix ska ta bort ”stötande innehåll” från strömningstjänsten.

Ett gemensamt uttalande från samarbetsorganisationen GCC – där Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Bahrain, Kuwait, Oman och Qatar ingår – hävdar att vissa program i tjänsten går emot ”islamiska och samhälleliga värderingar och principer”, utan att närmare förtydliga vilka dessa skulle vara.

Men Saudiarabiens statstelevision sände också en intervju med en ”beteendekonsult” som beskrev Netflix som en ”officiell sponsor av homosexualitet”.

Uttalandet kommer efter att flera länder i området tidigare i år förbjöd Disneys film ”Lightyear”, där det finns en scen då två kvinnor kysser varandra.

Netflix har redan begränsat innehåll i Saudiarabien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.