Ardalan Shekarabi (S) och Annika Strandhäll (S).

P3 om kritiken mot Yasins vinst: ”Vi hyllar hans musik”

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Yasin sitter häktad misstänkt för stämpling till människorov. Samtidigt fick han flera priser på P3 Guldgalan, vilket flera politiker nu kritiserar. Annika Strandhäll (S) skriver att det är ”faktiskt helt obegripligt”.

Artisten Yasin, 23, fick pris för årets hiphop/ r’n’b och årets artist på P3 Guldgalan.

Han sitter samtidigt häktad misstänkt på sannolika skäl för stämpling till människorov och var inte på plats på galan. Han nekar själv till anklagelserna.

Valet av pristagare väcker nu kritik på sociala medier. LO-ekonomen Torbjörn Hallö skriver på Twitter:

”Hade Yasin bott på Södermalm och terroriserat Sveriges Radios chefer och familjer så hade han naturligtvis aldrig fått priset. Men eftersom han ägnar sig åt att förstöra livet för invandrad arbetarklass i förorten så är det en ”stark berättelse”...”

Annika Strandhäll (S): ”Faktiskt helt obegripligt”

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) delade vidare inlägget med tillägget: ”Hårt men sant. Tryggheten för arbetarklassen borde väga lika tungt som tryggheten för den välmående akademiska medelklassen”.

Även tidigare socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) delar Torbjörn Hallös twitter-inlägg och lägger till: ”Faktiskt helt obegripligt.”

Sveriges Radio: Musiken som räknas

Anna-Karin Larsson, områdeschef för musiken på Sveriges Radio skriver till Kulturnyheterna att:

”Det är musiken som räknas för oss. Att vi spelar en persons musik innebär inte att vi ställer oss bakom olika artisters privata åsikter och agerande. Det är viktigt att separera musiken från personen. Yasin var en av förra årets stora musikskapare och P3 Guld är en gala där vi prisar ny svensk musik. Vi tycker därför att han ska finnas med bland de nominerade.”

Hon skriver även att det är publiken som röstar fram vem som får priset för årets artist. I kategorin årets hiphop/ r’n’b röstar både publik och jury fram en vinnare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.