Från ”Fortnite”. Foto: Pressbild/TT

Årets spel stäms för stöld av dans

Uppdaterad
Publicerad

Epic Games, företaget bakom det populära onlinespelet Fortnite, har stämts i en amerikansk domstol för att ha stulit rapparen 2 Millys danssteg. Det skriver musiksajten Pitchfork.

Enligt anmälaren, New York-rapparen 2 Milly, har bolaget kopierat rörelserna från den dans han utför i videon till sin låt ”Milly Rock” från 2014. En dans som numera går under smeknamnet ”Milly-rocking”, och som spelskaparna har använt som så kallad emote i Fortnite. En ”emote” är danser eller gester som spelfigurerna utför och som spelaren får betala för att få använda.

Det är inte första gången bolaget anklagas för dansstöld, skriver Pitchfork. Rapparen BlocBoy JB:s dans ”shoot” och Snoop Doggs dans till låten ”Drop it. Like it's hot” har också, enligt anklagelserna, använts otillåtet i spelet.

I anmälan skriver rapparen att Epic Games inte borde få göra vinst på hans stjärnstatus och hårda arbete.

Fortnite vann pris för årets spel på Golden Joystick Award i London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.