Robyn spelar i museiparken vid Sjöhistoriska museet. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Arrangör ber vrålhungriga Robyn-fans om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Minst 910 kronor fick besökarna betala för att se Robyn och hennes handplockade lineup på Sjöhistoriska museet i Stockholm. Nu ber arrangören Woah Dad om ursäkt för enorma köer och utebliven mat på området. Samtidigt vill företaget tona ner den hårda kritiken.

Smash fest x Robyn har marknadsförts som ”en helhetsupplevelse” med ”en massa god mat och dryck”. Men för många av de runt 22 000 besökarna blev endagsfestivalen, som arrangeras av Håkan Hellströms skivbolag Woah Dad, en besvikelse.

Anledningen: Enorma köer för att få köpa mat och dryck. Flera kritiserar också de höga priserna, 145 kronor för en liten pizza, och på eventets Facebook-sida är det många fans som tar ut sin frustration.

Köade tre timmar för en pizza

Lina Schnaufer, som åkte från Göteborg för att se Robyn, är en av många besvikna konsertbesökare. Hon berättar att det var svårt att planera kvällen då arrangörerna inte gått ut med specifika speltider för de olika akterna. Då hon och en vän fått höra om att det fanns mycket mat på plats struntade de helt sonika i att köpa middag i hopp om att få tag på en pizzaslice.

Det skulle de inte ha gjort.

– Vi köade i nära tre timmar. Att lämna kön var inget alternativ då vi var utsvultna, vilket vi inte var ensamma om att vara. Det gick inte heller att lämna området och komma tillbaka för det tillät inte arrangören, säger hon och fortsätter:

– Vi började höra från folk framför oss att maten började ta slut. Kösystemet upphörde och folk blev desperata.

”Folk stod packade som sillar”

Lina Schnaufer, som till slut fick sin pizza, vill vara tydlig med att skuggan inte ska falla över Robyn.

– Hon var fantastisk men bristen hos arrangören gör att jag tyvärr inte kommer minnas den här kvällen som rolig då vi missade halva spelningen.

En annan konsertbesökare, som vill vara anonym, tyckte i sin tur att trängseln var obehaglig. Hen vittnar om hur folk ”stod packade som sillar”.

– Jag tänkte att om det bryter ut slagsmål eller om någon får panik av trängseln och det ”sprids” vidare så skulle det kunna uppstå en väldigt farlig situation när alla försöker ta sig ut samtidigt.

Arrangören tonar ner – men ber om ursäkt

I ett meddelande på Facebook ber Woah Dad om ursäkt för de långa köerna. Samtidigt poängterar man att kvällen till stora delar var lugn utan några större incidenter. Arrangören har också svarat på frågor från SVT Nyheter via mejl:

Vissa köade upp emot tre timmar utan att få mat och dryck, hur kan det bli så?

”Spelningen hade 22 000 besökare, alla ville äta och alla ville äta samtidigt”.

Vakter ska ha uppmanat besökare att inte sitta ner och äta då det var för mycket folk på plats, förstår ni att folk kände sig oroliga?

”Folk hade med sig mattor och filtar att sitta på, vilket var helt coolt under dagen. Supermysigt. Den absoluta majoriteten kände sig inte oroliga”.

Med facit i hand, var ni redo för så många besökare?

”Spelningen var utsåld, så ja. Enligt polis och räddningstjänst var det en väldigt lugn dag och kväll”.

Under söndagen har de upprörda kommentarerna fortsatt att strömma in på evenemangets Facebook-sida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.