ASAP Rocky: ”Jag har inget emot svenska folket”

Uppdaterad
Publicerad

Natten till måndag, svensk tid, stod ASAP Rocky åter på scenen efter att ha släppts ur svenskt häkte den 2 augusti. Spelningen skedde på Real street festival i Anaheim, Kalifornien.

– Ni kan inte förstå hur glad jag är över att vara här, sa artisten från scenen.

ASAP Rocky var en av Real street festivals huvudakter under natten. Spelningen var rappartistens första framträdande efter den månadslånga häktningen i Sverige.

– Jag vill bara säga att det jag upplevt varit galet. Ni kan inte förstå hur glad jag är över att vara här, sade artisten från scenen, rapporterar I Heart Radio.

ASAP Rocky

– Det har varit en otäck upplevelse, sade artisten vidare.

Dom väntas i veckan

Under onsdagen den 14 augusti föll domen mot ASAP Rocky. Han dömdes till villkorlig dom för misshandel. Artisten släpptes ur svenskt häkte efter rättegången den 2 augusti. Det efter att ha suttit frihetsberövad sedan den 2 juli.

Strax innan ASAP Rocky lämnade scenen gjorde han ett kort förtydligande i samband med att han pratade om sina upplevelser i häktet:

– Jag har inget emot det svenska folket, sade han.

ASAP Rocky kommer enligt turnéplanen återvända till Norden redan den 16 augusti. Det för en spelning på festivalen Blockfest i finska Tammerfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet