ASAP Rocky ville spela för Kronobergshäktets intagna. Foto: Fredrik Sandberg & Charles Sykes/TT

ASAP Rocky får inte spela i svenskt häkte

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske rapparen ASAP Rocky, som tidigare suttit häktad på Kronobergshäktet i Stockholm och därefter dömdes för misshandel, får inte tillåtelse att spela för häktets intagna i samband med sitt Sverigebesök i december. Det meddelar Kriminalvården under onsdagen.

– Vi har tyvärr tvingats avslå ansökan. Det rör sig om en helhetsbedömning av logistik, en säkerhetsfråga och en ordningsfråga. Det har varit för kort om tid som gör att vi inte kommer att mäkta med, säger Vilhelm Grevik, sektionschef på Kriminalvården, till Dagens Nyheter.

Det var under måndagen som Kriminalvården, via ASAP Rockys advokat, tog emot artistens formella ansökan om att genomföra en spelning för de intagna på Kronobergshäktet eller annat häkte i Stockholm. Men någon spelning blir det alltså inte.

En anledning ska vara att det kan uppstå problem med sekretessen, då ASAP Rocky vill filma spelningen.

Gör Sverigespelning

ASAP Rocky, vars riktiga namn är Rakim Mayers, spelar i Globen i Stockholm den 11 december och ville att häktesspelningen skulle äga rum samma dag eller den 12 december.

I somras satt ASAP Rocky häktad i en dryg månad på Kronobergshäktet och dömdes senare till villkorlig dom för misshandel. Under häktestiden kom artisten att bli vän med flera av sina medfångar.

ASAP Rocky har tidigare uttryckt att han vill ”reformera” svenska fängelser, bland annat genom att designa och donera mjukiskläder till de intagna, något som Kulturnyheterna tidigare har rapporterat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer