Till vänster ASAP Rocky, till höger en bild på det designförslag som artisten skickat till Kronobergshäktet. Foto: AP/TT/Kronobergshäktet

ASAP Rocky vill designa kläder till Kronobergshäktet

Uppdaterad
Publicerad

Artisten ASAP Rocky vill skänka kläder till de intagna på svenska Kronobergshäktet, häktet där han själv satt i somras. Rapparen erbjuder en grön mjukisdress och har skickat en bild, berättar häkteschefen för Aftonbladet.

I somras satt den amerikanske rapparen ASAP Rocky i drygt en månad på Kronobergshäktet i Stockholm innan han dömdes till villkorlig dom för misshandel. Nu kommer han tillbaka till Sverige, och inför sin spelning i Globen den 11 december avslöjar han att han tänker lägga större delen av intäkterna på de intagna och på att reformera fängelser.

Under ett scensamtal på Orpheum Theatre i Los Angeles berättade ASAP Rocky att han blev vän med sina medfångar i Sverige, varav många var unga män som gillade hiphop, skriver affärstidningen Forbes.

ASAP Rocky

Den klädintresserade rapparen säger också att han designat ”en ny garderob och ny uniform” för Kronobergshäktet.

– Jag försöker göra vad jag kan med det jag kan. Jag vill bara fortsätta skapa och uppmuntra vem som än kommer efter mig att göra bättre, sade han.

Häkteschefen: ”Vi får titta på det”

Häkteschefen Fredrik Wallin berättar för Aftonbladet att rapparen, via sin advokat, hört av sig i ett mejl med erbjudande om att donera gröna mjukiskläder med texten ”promenvd” på bröstet.

– Det är väl bra att han känner ett engagemang för Kriminalvården, men vi har inte hunnit ta ställning till hur vi ska göra med det än. Vi får titta på det i eftermiddag, säger Fredrik Wallin till Kulturnyheterna.

Wallin har dock inte fått några uppgifter om att ASAP Rocky själv skulle ha designat kläderna, inte heller om hans planerade insats för att reformera svenska häkten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet