Asap Rocky kommer tillbaka till Sverige i december. Foto: Thibault Camus/AP/TT

Efter misshandelsdomen: ASAP Rocky återvänder till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

I somras häktades hiphopartisten ASAP Rocky i Stockholm och dömdes sedermera till villkorlig dom för misshandel. Flera hiphopkollegor svor att aldrig mer besöka Sverige efter att artisten anhölls, men ASAP Rocky själv var inte en av dem. I december besöker han åter Stockholm.

”Efter ett enormt stöd från de svenska fansen återvänder han till Stockholm för en efterlängtad spelning för alla hans supporters”, skriver konsertarrangören Live nation i ett pressmeddelande.

ASAP Rocky blev känd utanför musikkretsar i somras när han anhölls efter en spelning i Stockholm i juni. Artisten satt häktad under drygt en månad i Sverige, och dömdes av Stockholms tingsrätt för misshandel till villkorlig dom.

ASAP Rocky

2018 släppte ASAP Rocky sitt tredje album Testing som nått en miljard streams.

ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicic sade till TT i samband med rättegången att han var besviken över domen, men även att han var ”säker på att ASAP Rocky kommer att återvända till Sverige”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet