ASAP Rocky. Arkivbild. Foto: Thibault Camus/AP/TT

ASAP Rocky gör sin första spelning efter tiden i häktet

Uppdaterad
Publicerad

ASAP Rocky gör sin första spelning på en månad efter tiden i svenskt häkte. Det sker i helgen i USA, men den kommande spelningen i Finland hänger löst.

– Vi inväntar fortfarande besked, säger Zachris Sundell på Live nation Finland.

Under tiden i svenskt häkte har artisten ASAP rocky tvingats ställa in flera av sommarens spelningar. Det har i huvudsak varit festivaler på vilka ASAP Rocky varit det stora dragplåstret.

Nu är det klart att artisten kommer att genomföra den kommande spelningen i på Real street festival i Kalifornien, det bekräftar arrangören genom ett pressmeddelande.

ASAP Rocky

”Vi är uppspelta över att Rocky äntligen kommit hem och kommer att inta scenen som huvudakt på Real street fest i helgen”, kommenterar Doc Wynter, exekutiv producent för evenemanget. Spelningen äger rum på söndag, den 11 augusti.

”Hoppas att han kommer”

Enligt artistens spelschema är nästa stopp den 16 augusti på festivalen Blockfest i Tammerfors, Finland. Där är ASAP Rocky också huvudakt, men festivalarrangören Live nation har fortfarande inte fått någon bekräftelse på att konserten blir av.

– Inget är bekräftat i nuläget, vi inväntar besked från ASAP Rockys management. Men vi hoppas så klart att han kommer, och vi utgår från det tills vidare, säger Zachris Sundell på Live nation Finland.

Efter konserten i Finland har ASAP Rocky tre inplanerade spelningar i augusti på festivaler i Schweiz, Nederländerna och Mexiko. Han greps i Stockholm efter en spelning och häktades misstänkt för misshandel. Efter rättegången i början av augusti släpptes han fri i väntan på dom. Den meddelas den 14 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet