Foto: AP/TT

Asghar Farhadis Everybody knows inviger filmfestivalen i Cannes

Uppdaterad
Publicerad

Förra året skippade han Oscarsgsalan efter Trumps inreseförbud. Nu inviger den iranska regissören Asghar Farhadi filmfestivalen i Cannes med thrillern Everybody knows.

Asghar Farhadi blev lite oväntat en av de största snackisarna inför förra årets Oscarsgala. President Donald Trump hade utlyst ett inreseförbud för medborgare från sju i huvudsak muslimska länder, däribland Farhadis hemland Iran.

Efter många om och men meddelade Asghar Farhadi, som var nominerad i kategorin bästa utländska film för The Salesman, att han inte tänkte komma även om det löste sig med inreseförbudet.

Filmfestivalen i Cannes 2018

Handlar om en familjeåterförening

Nu är regissören tillbaka med filmen Everybody knows med Javier Bardem och Penelope Cruz i huvudrollerna och filmen inviger den prestigefyllda Cannes-festivalen, skriver branschtidningen Variety.

Filmen följer Laura som reser från Argentina till sin hemby i Spanien för en familjeåterförening. Firandet avbryts av händelser som förändrar rollfigurernas liv.

Filmen är Farhadis första spanskspråkiga film. Det faktum att han inte talar språket var inget hinder, enligt producenten Alexandre Mallet-Guy.

– Han har en fantastisk förståelse och talang för att höra ordens musik, sade producenten under inspelningarna förra sommaren, skriver Variety.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmfestivalen i Cannes 2018

Mer i ämnet