Avicii: True stories går upp på bio i USA. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT

Avicii-regissören: Hoppas vi förändrat något

Uppdaterad
Publicerad

Dokumentären Avicii: True stories hade premiär 2017, men nu går den upp på bio i USA. Det gör att filmen kan delta i årets Oscars-race.

”Vikten av att ta hand om varandra har aldrig varit större än nu, och jag hoppas att vi har förändrat någonting till det bättre i den här branschen, särskilt för den yngre generationen”. Så skriver Levan Tsikurishvili, den svenske regissören bakom dokumentären Avicii: True stories, på sitt instagramkonto.

Det gör han med anledning av att filmen nu ska visas på biografer i Los Angeles och New York, vilket innebär att det är möjligt för den att delta i årets Oscars-race. För att komma i fråga för en nominering måste en film ha visats på biografer i de båda städerna. Därefter har den möjlighet att hamna på långa listan med 15 nominerade, som till slut blir 5.

Dokumentären hade premiär 2017, men fick ny innebörd efter Tim ”Avicii” Berglings död tidigare i år. Filmen är ett nära porträtt av den press världsstjärnan levde under och hans väg mot sammanbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.