Artisten Avicii blev 28 år gammal Foto: Christine Olsson/TT

Aviciis manager talar ut

Publicerad

Dokumentären ”True stories” om Tim ”Avicii” Bergling är helt felaktig, det säger managern Arash Pournouri till det amerikanska magasinet GQ. Enligt Pournouri kände han under en längre tid inte till Tim Berglings allvarliga tillstånd och menar att Berglings vänner undanhöll information.

Många var skakade efter dokumentären ”True stories” om Tim ”Avicii” Bergling – inte minst efter Tim Berglings död i april i år. Varför hörde ingen när människan bakom artisten sa stopp?

Särskilt hård var kritiken mot den person som ofta beskrivits som mannen bakom Aviciis framgång – managern Arash Pournouri. Bland annat har han anklagats för att ha pressat den svenska stjärnan till max.

Ger sin bild i GQ

I en mejlkonveration med det amerikanska magasinet GQ talar han nu ut och skriver att SVT:s dokumentär är helt felaktig. Dokumentären, menar han, har redigerats för att få honom att framstå i dålig dager, han ska heller aldrig ha godkänt sin medverkan.

När det gäller Tims hälsa, skriver GQ, att Arash Pournouri visserligen medger att han visste om att Tim Bergling hade ångest men att han vägrar att kalla det för psykisk ohälsa.

Ska inte ha fått någon information

Han säger att han i november 2014, bokade om och började ställa in konserter.

– Jag var extremt frustrerad på människorna i hans närhet, som trodde att de skyddade honom genom att inte berätta för oss hur allvarligt det var, säger han.

Enligt GQ antyder Pournouri att det var Bergling som hela tiden ville göra mer och att han uppmuntrades av vänner.

– Självklart finns ingenting av detta med i dokumentären, med den bilden de ville få fram, säger Pournouri.

SVT söker dokumentärens regissör Levan Tsikurishvili och managern Arash Pournouri. Levan Tsikurishvili skriver i ett mejl till SVT Nyheter att han inte har några kommentarer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Avicii 1989-2018

Mer i ämnet