Journalisten Måns Mosesson kommer att skriva biografin om artisten Avicii. Foto: Sean Eriksson/Kiefer Lee

Aviciis liv skildras i ny biografi

Publicerad

Det är ett år sedan den världshyllade artisten Avicii gick bort. Hans liv blir nu en bok som kommer redan nästa år. Biografin författas av prisbelönte journalisten Måns Mosesson.
”Det är en otroligt stor ära att ha fått förtroendet att berätta om Tims liv”, säger Måns Mosesson i ett pressmeddelande.

Tidigare i år meddelades det att den avlidne dj-stjärnans påbörjade album TIM kommer att släppas på nationaldagen i år och låten SOS finns redan att lyssna på. Nu ska Aviciis liv bli en bok.

Albert Bonniers förlag kommer tillsammans med Salomonsson Agency ge ut biografin om artisten Tim Bergling. Boken beräknas ges ut nästa år och den ska författas av journalisten Måns Mosesson.

Otrolig ära

Måns Mosesson har tidigare jobbat som dokumentärproducent på Sveriges Radio och är nu fördjupande reporter på Dagens Nyheter. Han har belönats med Stora Journalistpriset, Ikarospriset och det internationella Prix Italia.

”Det är en otrolig ära att ha fått förtroendet att berätta om Tims liv. Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen”, säger Måns Mosesson i ett pressmeddelande.

Måns Mosesson vill samtidigt skriva en uppriktig historia som inte väjer för de svårigheter som Tim gick igenom, något som han tror att många i Tims generation känner igen sig i. 

Bokens överskott kommer gå till stiftelsen Tim Bergling foundation för att stödja arbetet med att förebygga psykisk ohälsa och självmord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer