Sherilyn Fenn och Kyle MacLachlan som de såg ut i den första omgången av Twin Peaks. Foto: Ur Twin Peaks

Badalamenti gör ny Twin Peaks-musik

Uppdaterad
Publicerad

Kompositören som har gjort den prisbelönta musiken till Twin Peaks första två säsonger kommer skriva musiken även till den tredje.

Det är den amerikanska sajten TV-Line, som rapporterar att Angelo Badalamenti ska göra musiken även till den tredje säsongen av Twin Peaks.

Grammybelönad

Att kalla kompositörens ledmotiv för storslaget är en underdrift. Hans musik hade en förtrollande effekt på den första omgången av serien när den kom i början av 90-talet och belönades med en Grammy.

Ny säsong av Twin Peaks

Angelo Badalamenti har jobbat tillsammans med regissören David Lynch tidigare och gjort musiken till flertalet av hans filmer. Bland annat ”Blue Velvet” och ”Wild at Heart”.

Lynch regisserar

Den tredje säsongen av Twin Peaks görs, precis som de första två, av David Lynch och Marc Frost. Enligt tv-kanalen Showtime, som producerar serien, ska Lynch regissera alla avsnitt, det skriver NME.

Twin Peaks beräknas återkomma i etern runt årsskiftet 2016/2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny säsong av Twin Peaks

Mer i ämnet