Alec Baldwin stäms efter filmskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren och producenten Alec Baldwin stäms tillsammans med den vapenansvariga efter dödsolyckan vid inspelningen av filmen Rust.

Ljusteknikern Serge Svetnoy säger i stämningsansökan att dödsolyckan orsakades ”genom vårdslöshet eller underlåtenhet” av Alec Baldwin och andra.

”Enkelt uttryckt fanns det ingen anledning att en skarp kula placerades i den där .45 Coltrevolvern eller att den skulle finnas någonstans på 'Rust'-inspelningen, och närvaron av en kula i en revolver innebar ett dödligt hot mot alla i dess närhet”, står det i ansökan, som har lämnats in till en domstol i Los Angeles.

Den 21 oktober sköt skådespelaren Alec Baldwin av misstag ihjäl fotografen Halyna Hutchins, samt skadade regissören Joel Souza, under inspelningen av lågbudgetfilmen Rust i New Mexico.

Vapenansvarig stäms

Den vapenansvariga kvinnan som nu stäms tillsammans med Baldwin, har tidigare sagt att hon trodde att hon laddade vapnet med tomma skott. Hon säger att hon inte vet varför en skarp kula fanns på inspelningsplatsen.

”Vi är alla övertygade om att det här var ett sabotage och att man försöker att sätta dit henne”, säger hennes advokater i ett färskt uttalande.

Förundersökningsledaren, distriktsåklagaren Mary Carmack-Altwies, konstaterar i en intervju med ABC News att det lyfts fram en del konspirationsteorier, men tror inte att det rör sig om sabotage.

– Jag tror att det mest oroande är att det var misslyckanden på så många olika nivåer på den inspelningen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.