Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Christina Jeurling Birro om den uppmärksammade intervjun. Foto: Jeffrey Neira/AP/TT, SVT

Baldwin: ”Vill jag jobba mer efter det här?”

Uppdaterad
Publicerad

Alec Baldwin säger att han känner stor sorg och ånger, men att han inte har skuldkänslor efter dödsolyckan vid inspelningen av filmen ”Rust”.
– Någon bär ansvaret för vad som hände, jag kan inte säga vem, men det är inte jag, säger Baldwin i en intervju med tv-bolaget ABC.

Den 21 oktober sköt skådespelaren Alec Baldwin av misstag ihjäl fotografen Halyna Hutchins, samt skadade regissören Joel Souza, under inspelningen av lågbudgetfilmen ”Rust” i New Mexico i USA.

Intervjun med ABC sändes på torsdagskvällen i USA och det är första gången som Baldwin gör längre uttalanden om dödsskjutningen.

– Helt ärligt, om jag hade känt att jag var ansvarig (för det som hände) hade jag tagit livet av mig, säger han.

Förstod inte

Baldwin säger att det var Hutchins som hade bett honom att rikta vapnet mot henne och att hon hade sagt åt honom att dra tillbaka hanen.

– Jag släpper hanen och ”pang” så går vapnet av.

Baldwin säger att det tog 45 minuter till en timme innan han ens anade att det hade varit skarp ammunition i pistolen och att han inte visste det med säkerhet förrän han frågades ut om det flera timmar senare. Han trodde att Hutchins hade skadats av ett löst skott på nära håll eller fått en hjärtattack.

– Tanken att någon hade satt skarp ammunition i pistolen fanns inte ens.

Utredare har beskrivit brister i hur vapen hanterades vid ”Rust”-inspelningen, men säger att det är för tidigt att avgöra om åtal ska väckas. Baldwin säger att han hade förtroende för Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig .

– Jag antog att eftersom hon var där och hon hade anställts så var hon redo för jobbet.

Inte sovit på veckor

Baldwin tror inte att han kommer att ställas inför rätta för skottlossningen. Men säger att händelsen har påverkat honom starkt.

– Jag drömmer om det här hela tiden. Jag vaknar ständigt av att vapen går av. Dessa bilder har kommit in i mitt huvud, har hållit mig vaken om nätterna och jag har inte sovit på flera veckor, säger han.

På frågan om hans karriär är över, svarar Baldwin ”det kan den vara”.

– Jag har sagt till mig själv: ”Vill jag jobba så mycket mer efter det här?”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer