Camilla Läckberg lanserar sin andra barnbok på årets bokmässa. Foto: SVT

Läckberg: ”Barn tuffare än kultursidor”

Uppdaterad
Publicerad

Camilla Läckberg är på bokmässan för att lansera sin andra bok om bebisdetektiven Super-Charlie. I boken har hon även smugit in ett foto på författarkollegan Jan Guillou.

Efter två dagars branschfest för bibliotekarier och bokförlag skiftar bokmässan karaktär på lördagen. När allmänheten gör entré på allvar byts vinminglet mot långa köer till boksigneringar.

En av många som är här för att lansera en ny bok är Camilla Läckberg, som med Super-Charlie och gosedjurstjuven har skrivit sin andra barnbok om bebisdetektiven Super-Charlie.

Bokmässan 2012

– I första boken presenterades Super-Charlie och hans familj, och i den här boken löser han sitt första mysterium. Jag kunde inte låta bli att smyga in lite deckare i barnboken också.

Du har smugit in ett foto på dig själv i boken också?

– Ja, både jag och Jan Guillou är med på bild. Jag frågade honom om lov innan, han sade att han var hedrad.

Är det någon skillnad att lansera en barnbok på bokmässan jämfört med deckare?

– Klientelet är lite annorlunda. Barn är en tuffare grupp. Gillar de boken så får man veta det, om de inte gillar den så får man veta det också. De är värre än de värsta recensenterna på kultursidorna. Jag är mer rädd för dem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bokmässan 2012

Mer i ämnet