Foto: TT

Bataclan-film stoppas efter protester

Uppdaterad
Publicerad

En kontroversiell film om Bataclan-massakern läggs på is i väntan på att tv-kanalen France 2 kommit överens med stödgrupper för offren till Paris-attentatet.

Den franska tv-kanalen meddelar att man tills vidare stoppar den planerade filmen om terrordådet mot konsertlokalen Bataclan 13 november 2015, där 90 människor miste livet då beväpnade män stormade en konsert av gruppen Eagles of Death Metal.

– Även om vi aldrig har bett om censur, är vi glada över att anständighet och återhållsamhet har segrat, säger Arthur Denouveaux, chef för Life for Paris, en stödgrupp för offer till Parisattackerna 2015.

36.000 personer hade tidigare skrivit under ett upprop där man krävde att filmen Ce soir-là (Den natten), som är en kärlekshistoria, skulle skrotas.

Protester mot Paris Match

Det är dock inte första gången som anhöriga till offer för de terrordåd som de senaste åren har drabbat landet protesterar mot fransk media.

I juli krävde anhörigorganisationer till offren för terrordådet i Nice 2016 att ett nummer av Paris Match skulle dras in, då bilder på skadade människor publicerats i tidskriften.

Den franska åklagarmyndigheten beslutade därefter att tillåta försäljningen av numret. men förbjöd tidskriften att återpublicera bilderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.