Batwoman blir första lesbiska tv-superhjälten

Uppdaterad
Publicerad

Den första tv-serien med en homosexuell kvinnlig superhjälte i huvudrollen är i planeringsstadiet, rapporterar The Guardian.

Tv-kanalen CW producerar flera tv-serier baserade på superhjältar från serietidningsförlaget DC Comics, som Supergirl och The Flash och nu tar de sig an Batwoman.

Batwoman – Kate Kane – är öppet homosexuell och beskrivs av CW som ”beväpnad med en passion för social rättvisa och en benägenhet att säga vad hon tycker”, skriver The Guardian.

Kane kommer till staden Gotham för att handskas med en brottsvåg, men innan hon kan axla hjältemanteln måste hon slåss mot sina egna demoner.

Var Batmans kärleksintresse

Batwoman dök upp som seriefigur för första gången på 1950-talet som Batmans kärleksintresse, för att stävja rykten om att Bruce Waynes fladdemus-alter ego skulle vara homosexuell. 2006 dök hon upp igen som lesbisk för att, enligt DC, ”bättre spegla dagens samhälle och dagens DC-fans”.

Serien är än så länge i ett tidigt planeringsstadie och något premiärdatum eller tilltänkta skådespelare finns inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.