Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Den här serien skapar en ödmjukhet hos mig”, säger Kim Veerabuthroo Nordberg om ”Becoming Karl Lagerfeld” som har premiär i veckan. Foto: Disney+

Modeikonens uppgång skildras i ”Becoming Karl Lagerfeld”

Uppdaterad
Publicerad

2024 är modeikonernas år hos strömningsjättarna: Balenciaga, Chanel och Dior har redan fått sina serier. Nu kommer ”Becoming Karl Lagerfeld”, en serie om den tyske designerns väg till berömmelse.

”Becoming Karl Lagerfeld” utspelar sig i slutet av 70-talet, när Lagerfeld är en hårt arbetande skapare av prêt-à-porter (massproducerade plagg) som drivs av rivaliteten med haute couture-ikonen Yves Saint Laurent.

Men också av relationen med den unga societetssnobben Jacques de Bascher – med vilken han skulle komma att ha en livslång definitionslös relation.

Streamingtips

Se recensionen i spelaren ovan.

Osäker på vad du ska strömma i veckan? Missa inte veckans premiärer nedan!

Fakta Becoming Karl Lagerfeld

Serien är baserad på boken ”Kaiser Karl” skriven av journalisten Raphaelle Bacqué.

I rollerna: Daniel Brühl som Karl Lagerfeld. Arnaud Valois spelar antagonisten Yves Saint Laurent. Théodore Pellerin spelar bådas älskare/musa/kompanjon Jacques de Bascher.

Regi: Jérôme Salle och Audrey Estrougo.

Serien har åtta avsnitt och finns att strömma på Disney+

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Streamingtips

Mer i ämnet