Benjamin Ingrosso: ”Jag hade the time of my life”

Uppdaterad
Publicerad

Han låg på en andraplats när juryerna lagt sina röster, men Benjamin Ingrossos låt gick inte hem lika starkt hos tittarna. Efter en minst sagt nervpirrande kväll landade till slut det svenska ESC-bidraget Dance you off på en sjundeplats.

– Det har varit en otrolig upplevelse och jag är så nöjd, säger Benjamin Ingrosso till SVT:s reporter på plats i Lissabon.

Det svenska ESC-bidraget slutade sjua i en final som var mer än lovligt spännande, och där toppbidragen gång på gång bytte plats med varandra under resultatredovisningen.

Efteråt var Benjamin Ingrosso nöjd med sin insats.

Eurovision Song Contest 2018

– Numret gick skitbra. Jag njöt och hade the time of my life. Det kändes som att det mesta satt, även om man inte kommer ihåg allt nu. Men när jag gick av scen var jag överlycklig och kände ”det här gick bra!”, säger han till SVT.

”Vilken svettig nervpärs”

Sverige fick sammanlagt åtta tolvor från jurygrupperna – bland annat från Australien, Serbien och Cypern. Ingrosso låg på andra plats efter Österrike när samtliga juryer lämnat sina röster.

– Då var jag bara enormt glad, förvånad och tacksam. Vi fick näst mest tolvor vilket är galet.

Men därefter var det dags för tittarnas röster. Sverige fick låga poäng och sjönk från topplaceringarna. Efteråt försökte Benjamin Ingrosso analysera varför.

– Den kanske behöver några lyssningar för att folk ska förstå den. Förra året var väldigt minimalistiskt, som Salvador Sobral (Portugals vinnarbidrag 2017) med sin enkla och vackra låt. I år var det låtar med pyroteknik och stora låtar som fick höga poäng av publiken. Och så kom jag med en minimalistisk soulig poplåt som inte har en klimaxrefräng. Folk kanske inte har fattat det än, säger han och ler.

Vad händer nu då?

– Nu i kväll blir det jättemycket fest, skratt och gråt, glädjetårar!

Här är resultatlistan:

1. Israel

2. Cypern

3. Österrike

4. Tyskland

5. Italien

6. Tjeckien

7. Sverige

8. Estland

9. Danmark

10. Moldavien

11. Albanien

12. Litauen

13. Frankrike

14. Bulgarien

15. Norge

16. Irland

17. Ukraina

18. Nederländerna

19. Serbien

20. Australien

21. Ungern

22. Slovenien

23. Spanien

24. Storbirtannien

25. Finland

26. Portugal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2018

Mer i ämnet