Benjamin Ingrosso om nya albumet: En hommage till 90-talet

Publicerad

Efter att ha medverkat i årets upplaga av Så mycket bättre fick Benjamin Ingrosso mersmak för att sjunga på svenska. Nu släpps nya albumet En gång i tiden där det sjungs om kärlek, barndom och kompisgänget.

– Jag ville åstadkomma en nostalgitripp och en tidlöshet. På grund av pandemin så lades hela den här tanken om att fokusera mycket i Frankrike och Tyskland på is. Då fanns den här mappen med en massa svenska låtar och den här drömmen jag har haft om att göra en svensk platta, säger Benjamin Ingrosso.

I somras spelade han in Så mycket bättre och tolkade andra svenska artister. Två av spåren på nya albumet är från programmet, bland annat hans version av Lisa Nilssons Långsamt farväl.

– Jag såg mig själv vara med i Så mycket bättre när jag var mycket äldre för att kunna prata om hela mitt liv. Men sen började jag tänka på att jag har hållit på i tio år ändå. Och jag kände mig trygg som låtskrivare och kompositör – att jag kunde få fram några bra tolkningar, säger han.

Aktuell med ett matlagningsprogram

Förutom det nya albumet är det i vår premiär för Benjamin Ingrossos egna matlagningsprogram.

– Det var sjukt intensivt och roligt att spela in. Det är ett mat- och musikprogram där jag bjuder in alla möjliga gäster som jag beundrar och vill lära känna, säger Ingrosso.

Hör Benjamin Ingrosso prata om albumet, Så mycket bättre och Wahlgrens värld i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.