Hör Carina Bergfeldt om när hon fick frågan om att leda sin egen talkshow: ”Fick tre konstiga samtal”. Foto: SVT

Carina Bergfeldt om nya talkshowen: Blir en annan typ av frågor

Uppdaterad
Publicerad

Carina Bergfeldt har varit SVT:s korrespondent i USA under flera år. Nu testar hon en ny roll: som programledare för talkshow på bästa sändningstid.

– Jag har gjort många intervjuer om död och mörker. Det vill man nog inte ha på fredagkvällar, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

Det har varit dramatiska veckor i USA. Carina Bergfeldt har varit hemma och förberett sitt nya program, men medger en viss längtan till Washington.

– Nu är det ju så mycket som händer. Jag hade jättegärna varit där och bevakat installationen. Jag tänkte väl att jag skulle köra president Trump-eran i mål men så blev det inte.

Under våren gör hon istället tio avsnitt av talkshowen ”Carina Bergfeldt”, som ersättare för Fredrik Skavlan som är föräldraledig.

”Kan ställa mjukare frågor”

I det första programmet ger statsministerparet Stefan och Ulla Löfven sin första tv-intervju tillsammans. Carina Bergfeldt har funderat mycket på hur hon ska hitta balansen mellan tuffare frågor och trevlig fredagskänsla.

– Man kan ställa mjukare frågor eftersom det inte är Agenda. Samtidigt ska jag kliva ut från studion om 10 veckor och kunna återvända till mitt vanliga jobb som korre. Jag är fortfarande journalist men det blir en annan hög med frågor.

Carina Bergfeldt sänds klockan 21 ikväll i SVT 1 och på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.