Stefan Löfvens julklappsinköp till frun skapade uppståndelse. Hör Ulla Löfven berätta om sin syn på händelsen. Foto: SVT/Carina Bergfeldt

Ulla Löfven om omtalade julklappen: ”Du följde de regler som gäller”

Publicerad

Reaktionerna var starka när statsminister Stefan Löfven (S) gjorde ett ärende och köpte julklapp till sin fru i Stockholms centrum innan jul. Nu berättar hans fru Ulla Löfven om vad hon tänkte om uppståndelsen – och om julklappen var värd det.

Stefan Löfven har tidigare sagt att han hållit avstånd under hela sitt kritiserade besök i Gallerian innan jul. I en gemensam intervju med statsministerparet i det nya programmet ”Carina Bergfeldt” intygar hustrun Ulla Löfven samma sak:  

– Jag stod utanför och väntade och jag såg ju att det inte var något folk där inne, säger hon.  

Stefan Löfven berättar även vad han köpte för julklapp till sin fru: En aktivitetsklocka.  

Var den värd uppståndelsen? 

– Jag tycker att rabaldret som blev... Du följde de regler som gäller, att hålla avstånd och så, och sen är det precis som att du har gjort något som är helt förbjudet. Sen inser jag att det gäller att föregå med gott exempel. Det är väl det, säger Ulla Löfven. 

Se hela intervjun med Ulla och Stefan Löfven i premiäravsnittet av ”Carina Bergfeldt” på SVT Play från klockan 17.00 på fredag den 15/1 eller i SVT1 samma dag klockan 21.00.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.