Statsministern uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens råd. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Stefan Löfven (S) om sin julhandel: ”Förstår att folk har reagerat”

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) besökte en butik i centrala Stockholm 23 december. Det trots regeringens uppmaning om minskad trängsel i jul- och mellandagshandeln. I ett inlägg på Instagram säger han sig vara ångerfull:

”Jag förstår att folk har reagerat när de läser att jag har uträttat ärenden i december. Jag har handlat mat, reparerat en klocka, letat efter reservdelar till min rakapparat, varit på Systembolaget och handlat en julklapp till min fru Ulla. Vid dessa tillfällen har jag säkerställt att det inte har varit någon trängsel. Och även jag försöker, precis som så många andra, att i övrigt alltid följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. I efterhand funderar jag så klart på om exempelvis julklappen till Ulla kunde ha beställts på nätet istället, i god tid”, skriver han.

Men han är inte den enda som har varit ute i julhandeln. Justitie- och migrationsminister Morgon Johansson (S) besökte mellandagsrean och enligt uppgifter ska Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ha flugit till Kanarieöarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.