Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag var i Kiev när kriget började och hörde bomberna falla så det är där jag kommer att börja”, säger Bert Sundström. Hör honom berätta mer om när han ska sommarprata i Sveriges Radios ”Sommar i P1. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Bert Sundström blir sommarpratare i Sommar i P1 2023

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Radio har presenterat årets sommarpratare i ”Sommar i P1” och en av dem blir SVT:s utrikesreporter Bert Sundström:

– Det känns lite läskigt. Det är hedrande och kul men det är också lite så att det måste bli bra.

Den 9:e augusti kommer den tidigare Rysslandskorrespondenten sommarprata och han kommer bland annat berätta om sina upplevelser när han jobbat i Kiev och hörde smällarna när Ryssland inledde sin invasion av Ukraina.

– Alla är väldigt intresserade av kriget som pågår nu så det är väl det som är huvudfokus, sen är det klart att jag under åren blivit ett ansikte som många känner igen så det är väl en sorts blandning. Det viktiga är ändå min rapportering och det som pågår i Ryssland och Ukraina. 

Se Bert Sundström berätta mer om sitt sommarprat och förväntningarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.