Skådespelarna Tori Spelling, Gabrielle Carteris och Jennie Garth. Foto: Amy Sussman/Chris Pizzello/Richard Shotwell/TT

Skådespelarna återförenas – efter 30 år

Uppdaterad
Publicerad

Undrar du hur det gick för Kelly, Donna, Brandon, Steve och Andrea? Det undrar även de flesta av originalskådespelarna från ungdomsserien Beverly Hills, som nu återförenas för att ta upp tråden – nästan 30 år senare.

Men det finns en hake: skådespelarna kommer inte att spela rollerna de gjorde då det begav sig, utan ”förhöjda versioner” av sig själva. Serien kommer alltså att vara en metaserie, där skådespelarna försöker få till en så kallad ”reboot” av sin gamla tv-serie, men har svårt att lyckas på grund av interna stridigheter.

Sänds i sommar

Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Ian Ziering, Brian Austin Green och Gabrielle Carteris har skrivit på för den nya serien, rapporterar Variety. Den har köpts av tv-kanalen Fox och kommer att sändas i sommar. I original hette serien Beverly Hills 90210, men den nya serien kommer att heta enbart som postnumret i den flådiga stadsdelen i Los Angeles, det vill säga 90210.

Shannen Doherty, som spelade Brenda, och Luke Perry, som spelade Dylan, har tackat nej, enligt Variety. Beverly Hills hade premiär 1990 och blev snabbt en världssuccé. Serien producerades i tio år och i Sverige visades den av TV4. 2008–2013 sändes en version med nya rollfigurer och skådespelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.