Soloalbumet ”Renaissance” förväntas släppas 29 juli. Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Beyoncé släpper nytt album i juli

Uppdaterad
Publicerad

Beyoncé meddelar på sociala medier att hennes nya soloalbum ”Renaissance” kommer släppas den 29 juli, skriver The Guardian.

Beyoncé delade orden ”act i... RENAISSANCE” på sina sociala medier och strömningsplattformar som Spotify, Apple Music och Tidal har också tillkännagett nyheten. Enligt Apple Music kommer albumet bestå av 16 spår.

Soloalbumet blir världsstjärnans sjunde och följer albumet ”Lemonade” som kom 2016. Sedan dess har hon släppt flera album, bland annat med maken Jay-Z 2018 och ”The Lion King: The Gift” för nyversionen av filmen Lejonkungen 2019.

”Med all isolering och orättvisa det senaste året tror jag att vi alla är redo att fly, resa, älska och skratta igen. Jag känner att en renässans håller på att växa fram och jag vill vara med”, sa Beyoncé förra året till Harper's Bazaar i samband med att hon berättade att hon jobbat med ny musik i ett och ett halvt år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.