Den 26-åriga rapparen hävdar själv att han är från Atlanta. Foto: Amy Harris/TT

Billboard-ettan 21 Savage frihetsberövad i USA

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen 21 Savage har frihetsberövats av amerikanska migrationsmyndigheten som anklagar honom för att ha stannat i landet längre än vad hans visum tillåter.

26-årige Shayaa Bin Abraham-Joseph, som han egentligen heter, säger själv att han är från Atlanta i den amerikanska delstaten Georgia, men de amerikanska myndigheterna menar att han egentligen är brittisk medborgare, och att han kom till USA 2005.

”Vi arbetar flitigt för att få Abraham-Joseph ut från förvaret medan vi arbetar med myndigheterna för att reda upp missförståndet,” säger rapparens advokat Dina LaPolt i ett uttalande.

21 Savage släppte sitt debutalbum ”Issa album” 2017, och hans låtar handlar om ämnen som droger, våld och polisbrutalitet. Hans senaste album ”I am > I was” från 2018 toppade Billboardlistan under två veckor i december förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.