Bob Dylan-biljetter släpps på måndag

Uppdaterad
Publicerad

Efter två år återvänder Bob Dylan till Sverige. Då som nu står tre konserter på dagordningen. Biljetterna till konserterna släpps på måndag.

Den 17 oktober spelar Dylan i Globen i Stockholm. Efter Stockholm gästas även Karlstad och Löfbergs Lila Arena (20 oktober) och Scandinavium i Göteborg (21 oktober).

Konserten i Globen inleder Dylans Europaturné, som sedan avslutas i Dublin knappt sex veckor senare.

Ny skiva med privata inspelningar

Den 31 augusti släpps dubbelalbumet ”No Direction Home: The Soundtrack – The Bootleg Series Vol 7” som innehåller 28 låtar, varav 26 som aldrig tidigare släppts.

Materialet består av bland annat privata inspelningar. Skivan är ett soundtrack till Martin Scorseses nyproducerade dokumentär om och med Dylan. Filmen är gjord för både DVD och tv och kommer att sändas i svensk tv framöver, skriver Ema Telstar i ett pressmeddelande.

Under hösten dyker dessutom två Dylanböcker upp på de svenska bokdiskarna. I september ges ”Klippbok 1956-1966” ut i svensk översättning. Den innehåller över hundra bilder, affischer, sångtexter samt en 60 minuters intervju-cd.

Första delen i Bob Dylans självbiografi kommer senare under hösten ut i pocketutgåva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.