Foto: Chris Pizello/AP/TT

Bob Dylans Nobelföreläsning blir bok

Uppdaterad
Publicerad

I sista minuten kom förra årets nobelpristagare i litteratur, Bob Dylans, Nobeltal in till Svenska Akademien. Närmare bestämt fem dagar innan tidsfristen löpte ut. Nu ska talet bli bok, skriver sajten NME.

Talet, eller rättare sagt föreläsningen, kom att generera ovanliga reaktioner strax efter att Dylan levererat det till Svenska Akademien. Bland annat menade den amerikanska sajten Slate att det liknade ett plagiat från en läxhjälpsajt.

I talet pratar Dylan om de tre litterära verk som påverkat honom: Homeros ”Odysséen”, Herman Melvilles ”Moby Dick” och Erich Maria Remarques ”På västfronten intet nytt“. Och nu kommer det hela ges ut i en 32-sidig standardutgåva av förlaget Simon & Schuster, skriver NME. Men även en signerad specialutgåva i 100 exemplar med ett pris på motsvarande 21 000 kronor kommer finnas tillgänglig för den hugade.

LÄS MER: Dylans Nobeltal – kopierat från läxhjälpssajt?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.