Steph Karl, musikjournalist, om bokstaven P. Foto: Wikimedia Commons, SVT

Så blev bokstaven P ett viralt fenomen

Uppdaterad
Publicerad

Bokstaven P har plötsligt blivit ett trendigt fenomen på sociala medier. Anledningen är hiphopartisten Gunnas låt, ”Pushing P”, som kom ut i förra veckan.

Efter att hiphopartisten Gunnas låt Pushing P släpptes, har P-emojin börjat att användas flitigt i flera sociala medier.

Den tyska musikjournalisten Steph Karl är programledare för Youtube-kanalerna 16bars och Snipes. Hon tror att det finns olika anledningar till att fenomen blir virala – och att bokstaven P nu gör succé på nätet.

– Varför det blivit viralt... Ibland tror jag att det handlar om att vi har ledsnat på internet. Ibland tror jag att det handlar om att vi behöver nya trender och uttryk.

– Och på grund av en enda emoji, rätt tajming och att rätt person hakar på trenden, har det plötsligt blivit ett stort fenomen.

Nytt sätt att säga ”cool”

Vad betyder då låten Pushing P? Musikjournalisten Steph Karl menar att uttrycket kan ha olika betydelser:

– När man lyssnar på låten handlar den om ”pushing pounds”, alltså att man flyttar på något. Att ha en massa pengar är ”P”. Jag tror att det bara är ett nytt sätt att säga ”cool”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.