Hör Erik Norwald berätta mer i klippet ovan. Foto: Enno Ladwig/SVT

Bolibompa Baby om kritiken mot skärmtid: ”Inte vår roll att avgöra”

Uppdaterad
Publicerad

Tio forskare har i en debattartikel i DN riktat hård kritik mot all form av skärmavändning för små barn, och hävdar att det stör barns inlärning. Även världshälsoorganisationen WHO avråder från att små barn ska använda skärm. Ändå gör Bolibompa specialproducerat innehåll för de allra minsta barnen.

Bolibompa, som är den största svenska plattformen för förskolebarn, står bakom plattformen Bolibompa Baby som producerar videoinnehåll anpassat för barn upp till två år. 

Erik Norwald, producent på Bolibompa, menar att de gör ett digert researcharbete kring barns språkutveckling och rörelse, men att de inte kan uttala sig om forskningen.

– Det är nog inte heller vår roll att avgöra huruvida barn ska titta på skärm eller inte, det är föräldrarnas roll att bestämma för sina barn. Vi gör vårt bästa för att göra skärmtiden så meningsfull som möjligt, säger Erik Norwald.

Hör Erik Norwald berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.