Bonnierförlagen väljer att betala tillbaka statligt stöd. Foto: Henrik Montgomery/TT

Bonnierförlagen betalar tillbaka statligt coronastöd

Publicerad

Efter en vår och sommar med stark försäljning väljer Bonnierförlagen att betala tillbaka det statliga permitteringsstöd de fått för våren, rapporterar Svensk Bokhandel.

Förlagsgruppen införde korttidspermitteringar för ett 60-tal medarbetare i mitten på april i år då de befarade att ekonomin skulle påverkas negativt av coronapandemin. De avbröt korttidsarbetet 31 maj, en månad tidigare än planerat, när det visade sig att försäljningen gick bättre än väntat.

Nu har Bonnierfölagen beslutat betala tillbaka det statliga stöd de fått för permitteringslösningen.

– I slutet av våren och under sommaren har vi haft en riktigt fin försäljning, vilket gör att resultatet ser mycket bättre ut. Då tycker vi att det känns rätt att betala tillbaka det statliga stödet, säger Sara Börsvik, vd för Bonnierförlagen, till Svensk Bokandel.

Någon siffra på hur bra det gått för Bonnierförlagen jämfört med i fjol vill Sara Börsvik inte ge, skriver Svensk Bokhandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.