Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pussy Riot-medlemmen Nadya Tolokonnikova har uttryckt stöd för Aleksej Navalnyj efter nyheten om hans död.

Bono och Pussy Riot kommenterar Navalnyjs död

Uppdaterad
Publicerad

Konstnärskollektivet Pussy Riot höll under söndagen en demonstration för att stötta Aleksej Navalnyj. Även artisten Bono kommenterade den ryske oppositionspolitikerns bortgång under en konsert i helgen genom att få publiken att ropa hans namn.

Konstnärsgruppen Pussy Riot anordnade under helgen demonstrationer utanför den ryska ambassaden i Berlin för att uppmärksamma den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs död. Demonstranterna bar stora plakat med texten ”mördare” på och kollektivet syftade då på Rysslands regering och presidenten Vladimir Putin.

Nadezjda Tolokonnikova från konstnärskollektivet säger till AP att Navalnyj stod för hopp i Ryssland och att hans död nu gjort världen mörkare.

– Att han existerade gjorde att det kändes som att förändring är möjlig. Till och med de senaste åren, efter att han blivit förgiftad och efter att han satts i fängelse, fanns det hopp för att han ändå levde, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aleksej Navalnyj död

Mer i ämnet