Sacha Baron Cohen och teamet bakom den nya ”Borat”-filmen stäms av förintelseöverlevares familj. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

”Borat” stäms av förintelseöverlevares familj

Uppdaterad
Publicerad

Sacha Baron Cohen och teamet bakom den nya ”Borat”-filmen stäms av en förintelseöverlevares familj, rapporterar amerikanska medier.

Det handlar om Judith Dim Evans, född 1932, som kontaktades av filmteamet med en förfrågan om att medverka i filmen.

Judith Dim Evans ska ha fått uppfattningen att det var en seriös dokumentär om förintelsen och flög till Atlanta för att medverka. I somras avled Evans och det är hennes dotter och övriga familj som nu stämmer filmbolaget, skriver Independent .

”Om Judith Dim Evans hade informerats om filmens och intervjuns verkliga syfte så hade hon aldrig gått med på att delta”, står det i stämningsansökan.

Rollfiguren Borat kommer från Kazakhstan och uttrycker ofta antisemitiska åsikter, men Sacha Baron Cohen är själv av judisk börd. Evans dotter kräver nu att scenerna med mamman raderas ur filmen och att familjen får ett skadestånd på motsvarande 665 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.