Emmystatyetten. Foto: EPA/TT

Branschmedierna: Serierna som blir nominerade till en Emmy

Uppdaterad
Publicerad

Variety, Vanity fair, Indiewire och Hollywood reporter är några av de branschmedier som gett sig in i gissningsracet om vilka serier som kommer att vara de nominerade till Emmy-priset. Nomineringarna avslöjas den 28 juli.

Nedan följer ett urval av några av de serier som fyra branschtidningar tror har goda chanser att nomineras.

Drama:

Succession

Samtliga fyra tidningar tror på en nominering för dramakomedin om den dysfunktionella mediekonglomeratfamiljen Roy.

The Crown

Den senaste säsongen där Olivia Coleman gestaltar drottning Elizabeth har goda chanser, tror alla utom Variety (som bara valt tre serier, färre än de andra).

Ozark

Senaste säsongen om familjen som flyttar till Ozark (region mitt i USA) efter en misslyckad penningtvätt tros ha goda chanser, anser tre av fyra tidningar.

The morning show

Jennifer Aniston spelar huvudrollen i dramat om ett morgon-tv-program som skakas av en metoo-skandal. Alla utom Variety tror att den kammar hem en nominering.

Westworld

Dystopin om en lekvärld med robotar nomineras enligt alla utom Vanity fair.

Komedi:

Schitt’s creek

Videoaffärsmagnat som går i konkurs tros ha goda chanser. Serien visas inte i Sverige.

Dead to me

Christina Applegate och Linda Cardellini spelar två kvinnor som möts i en sorghanteringsgrupp.

Better things

Pamela Adlon står bakom och spelar huvudrollen i komediserien om en ensamstående trebarnsmamma och hennes döttrar. Den första säsongen skapades tillsammans med komikern Louis C K.

Miniserie:

Watchmen

Tv-serien utspelar sig i det universum som Alan Moore skapade i sitt ikoniska seriealbum med samma namn, men med större tonvikt på rasism. Tre av fyra tror att den nomineras.

Mrs America

Cate Blanchett spelar den konservativa aktivisten Phyllis Schlafly som motsatte sig införandet av ett tillägg i den amerikanska författningen som skulle försäkra lika rättigheter för kvinnor och män.

Andra troliga kandidater: Unorthodox, Unbelievable, Hollywood.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.