Peace & Love har funnits sedan 1999, men läggs nu ned. Foto: Scanpix

Bråvallafestivalen kan ha sänkt Peace & Love

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att den tyska festival-jätten Scorpio lyckades ro hem både Green Day och Rammstein kontaktade man Peace & Love för att fråga om de kunde tänka sig att byta datum, något som Peace & Love visade svagt intresse för. Detta bekräftas av den svenska festivalarrangören som menar att man låg för långt in i processen och därför skulle ha haft svårt att byta datum. Dessutom är datumet väletablerat efter att festivalen legat där i över fem år.

Möjligen kan konkurrensen med Bråvallafestivalen, som redan lyckats sälja 35 000 biljetter, varit en bidragande orsak till den svenska festivalens konkurs, spekulerar Expressen i dag.

Den tyska festivalägaren berättar samtidigt i Aftonbladet att man aldrig varit intresserade av att köpa upp Peace & Love efter konkursen, då man inte bedömer festivalens varumärke som särskilt starkt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peace & Love

Mer i ämnet