Larry Rudolph och Britney Spears på MTV video music awards i september 2008, ett drygt halvår efter artisten sattes under förmyndarskap. Arkivbild. Foto: AP/TT

Britney Spears manager säger upp sig: ”Har fått reda på att hon ska sluta”

Uppdaterad
Publicerad

2019 tog Britney Spears en paus på obestämd tid från sin musikkarriär. Sedan dess har hon inte haft kontakt med sin manager Larry Rudolph. Nu skriver han i ett brev till Spears pappa Jamie och hennes andra förmyndare Jodi Montogmery att han slutar efter 25 års arbete med artisten.

Sedan Britney Spears vittnade i rätten om sitt förmyndarskap har högt uppsatta politiker engagerat sig i hennes fall, förvaltningbolaget Bessemer trust som skulle ansvara för hennes tillgångar har dragit sig ur, och nu säger artistens manager upp sig.

Deadline skriver att Larry Rudolph, som jobbat med Spears sedan mitten av 90-talet, under måndagen skickade ett uppsägningsbrev till Britney Spears förmyndare Jamie Spears och Jodi Montgomery.

Inte haft kontakt sedan 2019

”Det har gått två år sedan jag och Britney senast hade kontakt och då informerade hon mig om att hon skulle ta en paus från musiken på obestämd tid. Tidigare i dag har jag blivit varse att Britney ämnar sluta helt”, skriver Rudolph, enligt Deadline.

Han skriver även att han inte varit inblandad i förmyndarskapet, att det är bäst för Spears att han slutar, då han inte längre behövs och att han är stolt över vad de åstadkommit tillsammans de senaste 25 åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.