Britney Spears vittnar i rätten – här är turerna i fallet. Foto: AP/TT

Britney Spears tackar fansen: ”Ni räddade mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

Nu tackar Britney Spears sina fans efter att förmyndarskapet över henne hävts.

– Ni räddade mitt liv till hundra procent, säger hon i en video på sin Instagram.

Sedan 2008 har Britney Spears pappa varit hennes förmyndare. Fredagen den 12 november förklarade en domstol i Los Angeles förmyndarskapet avslutat.

Sedan 2019 har den så kallade #FreeBritney-rörelsen verkat för att förmyndarskapet ska upphävas. De senaste dagarna har Britney Spears hyllat sina fans på sin Instagram. Samma dag som förmyndarskapet hävdes skrev hon: ”Jag älskar mina fans helt galet mycket. Jag tror jag kommer gråta resten av dagen, det här är den bästa dagen någonsin”.

Även hennes advokat har hyllat och tackat #FreeBritney-rörelsen.

– Stödet från #freebritney-rörelsen har varit avgörande. Tack var det har min firma kunnat ro det här i land. Så jag tackar dem, säger Britney Spears advokat Mathew Rosengart.

På sin Instagram hintar Britney Spears även om att hon vill ställa upp i Oprah Winfreys talkshow framöver för en längre intervju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.