Sofia Helin och Kim Bodnia i tv-serien ”Bron”. Foto: SVT/Pressbild

”Bron” kan vinna stort Europapris

Uppdaterad
Publicerad

Nu avslöjas nomineringarna till det stora europeiska priset för årets bästa tv, radio och webbjournalistik – Prix Europa. Från SVT kan den omtyckta thrillerserien ”Bron” vinna.

Inom SVT får den svensk-danska produktionen ”Bron” sällskap av dokumentärfilmerna ”Gerillasonen”, ”Han tror han är bäst” och Uppdrag gransknings program ”Imamernas råd”.

Andra svenska produktioner som kan vinna i Prix Europas olika kategorier är till exempel Utbildningsradions upplysande tv-serie ”Extreme places with Björnulf” och radioprogram ”Pop och politik”, Sveriges Radios återkommande ”Ligga med P3” och UR:s webbserie ”Fatta katastrofen”.

Tv-serien Bron

Öppet juryarbete

Prix Europa är Europas största festival för produktioner inom tv, radio och internet. I år ordnas den i Berlin, mellan 20 och 27 oktober. De svenska bidragen ingår bland 235 utvalda, och tävlingen är öppen för alla medieproducenter.

Priset består av 6.000 euro – drygt 50.000 svenska kronor – som betalas ut till regissörer, producenter, filmare eller andra som finns namngivna i ansökningarna från medieföretagen. Juryarbetet är transparent, och samtliga bidrag diskuteras igenom i en öppen debatt.

Den 27 oktober hålls prisutdelningen i Berlin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tv-serien Bron

Mer i ämnet