Bryan Adams. Foto: TT

Bryan Adams protesterar mot ny lag

Uppdaterad
Publicerad

Bryan Adams följer nu Bruce Springsteens exempel, och ställer in en konsert i Mississippi efter att delstaten infört en ny lag riktad mot transpersoner.

På söndagen meddelade Bryan Adams att han kommer att bojkotta spelningar i delstaten Mississippi så länge en nystiftad lag om transpersoners rörelsefrihet är i kraft.

– Jag kan inte med gott samvete uppträda i en delstat där människor förnekas sina mänskliga rättigheter på grund av sin sexualitet, skriver Adams på sin Facebook-sida.  

Den nya lagen innebär att transpersoner förbjuds från att använda toaletter eller omklädningsrum för det kön de identifierar sig som. Istället hänvisas de till det kön som står på deras födelsebevis.

Växande konflikt

Förra veckan ställde Bruce Springsteen in sin kommande konsert i North Carolina, som också infört den nya lagen.

”Det är människor som inte tål framstegen vårt land har gjort när det gäller mänskliga rättigheter för alla våra medborgare”, skrev rockstjärnan på sitt officiella Twitterkonto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.