Buzzfeed news lägger ner sin verksamhet. Foto: Ted Shaffrey

Buzzfeed lägger ner sin nyhetsredaktion

Uppdaterad
Publicerad

En av den digitala interneterans mest framgångsrika nyhetssajter lägger ner sin verksamhet. Grundaren Jonah Peretti anger bland annat en tuff ekonomisk situation, en avmattning i digital reklam och förändrade publikvanor som orsak.

Buzzfeed News föddes som en mer seriös del av den hårt kritiserade och klickjagande sajten Buzzfeed. Nyhetsavdelningen kom att överraska många med att vinna i princip samtliga amerikanska journalistpriser, till och med det mest åtråvärda Pulitzerpriset.

I ett mejl till de anställda skrev Peretti under torsdagen nedläggningen är en del av en större nedskärningar i företaget.

Sajter som Buzzfeed och Vice var tidigare i fokus för en enorm optimism och investeringar, men har misslyckats med att leva upp till sina tidigare höga värderingar. Nuförtiden riktar investerare istället blicken mot strömningstjänster och ledande tech-plattformar som Instagram och Tiktok, konstaterar New York Times i en analys.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.