Foto: Janne Danielsson, SVT

Carina Bergfeldt får egen talkshow – ersätter Skavlan

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Journalisten och författaren Carina Bergfeldt blir programledare för en egen talkshow i SVT. Sändningstiden blir då Skavlan vanligtvis sänder, som tar ett uppehåll till nästa höst.

– Det känns jätteroligt och skräckslaget, säger hon till Kulturnyheterna.

När Carina Bergfeldt gästade Skavlan i januari i år visste hon inte vad nästa steg i karriären skulle bli.

– Hur går man vidare efter att ha jobbat med att intervjua Donald Trump i ovala rummet? När jag var med i Skavlan svarade han att ”man skaffar sig en talkshow”, och vi skrattade åt det, säger Carina Bergfeldt.

Då visste hon inte att det några månader senare skulle bli verklighet. Fredrik Skavlan och teamet bakom hade då föreslagit henne som ny värd för en egen talkshow.

– Det känns jätteroligt och skräckslaget. Jag är van att möta människor ute på fält, det svåra blir att få dem att känna sig lika avslappnade i en studio.

Talkshowen kommer att sändas på den attraktiva sändningstiden fredagskvällar klockan 21, precis som Skavlan, i en helt ny studio.

Följare kommer få vara med och påverka

Härnäst kommer Carina Bergfeldt att rapportera från den amerikanska valrörelsen, men efter det drar planeringen för programmet igång på allvar. I planeringen kommer hon ta hjälp av sina 100 000 följare på sociala medier, där hon planerar att bolla idéer med sina följare.

– Som när jag skrev ett inlägg om min korkade amningshjärna och bad om exempel för att känna mig mindre ensam, och fick 1000 hejdlösa kommentarer.

Kommer sändas i början av nästa år

Carina Bergfeldts talkshow kommer att sändas på fredagar klockan 21.00, med start i januari 2021. Fredrik Skavlan kommer att vara ledig fram till hösten 2021 då han kommer tillbaka med en ny säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.