Céline Dion drabbad av ovanlig sjukdom – ställer in delar av Europaturnén

Uppdaterad
Publicerad

Céline Dion har diagnostiserats med en ytterst ovanlig neurologisk sjukdom och ställer nu in delar av sin Europaturné.

Ett stort antal konsertdatum mellan februari och juli har ställts in. Sverigesspelningen den 30 september ligger dock kvar i spelschemat.

I ett filmklipp på Instagram berättar 54-åriga Dion att de muskelspasmer som hon lidit av på senare tid har visat sig bero på sjukdomen ”stiff person syndrome”– en autoimmun sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet och som drabbar en person på miljonen.

– Tyvärr påverkar de här spasmerna alla aspekter av min tillvaro. Ibland orsakar de svårigheter att gå och de låter mig inte använda mina stämband för att sjunga som jag brukade göra. Det smärtar mig att behöva berätta att det betyder att jag inte är redo att starta min turné i Europa i februari, säger kanadensiskan i klippet som lagts upp i både fransk- och engelskspråkiga versioner.

Turnén har redan skjutits upp flera gånger på grund av coronapandemin och flyttades i våras fram ytterligare ett år med anledning av Céline Dions hälsoproblem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.