Modeller visar upp Chanel-kreationer i samband med deras höstvisning i Paris i somras. Foto: TT

Chanel slutar använda päls och krokodilskinn

Publicerad
Modejätten Chanel kommer att sluta använda päls i sina kollektioner. Beslutet kommer i spåren av en mångårig debatt om huruvida pälsprodukter är etiskt, och innefattar förutom päls även skinn från krokodiler, ödlor, ormar och stingrockor.

Det var inför sin modevisning på Metropolitan Museum of Art i New York i veckan som modeföretaget Chanel meddelade att de kommer att sluta med exotiska skinnprodukter och äkta päls i sina kollektioner, rapporterar modetidningen Women's Wear Daily.

Bruno Pavlosky, modechef på Chanel, uppger för tidningen att Chanel haft allt svårare att säkra huruvida leverantörerna av deras skinn- och pälsprodukter uppfyller företagets etiska standard.

Pavlovsky förklarar vidare att man nu kommer inleda en utfasning av samtliga exotiska skinn- och pälsprodukter ur sina sortiment, men specificerade inte ett datum då detta ska vara helt klart.

Beslutet följer en växande trend i modevärlden: Tidigare har bland andra Versace, Burberry och Gucci slutat använda päls i sina kollektioner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer