Foto: SVT

Läs chatten med Melodifestivalvinnaren

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalvinnaren var med i Gomorron Sverige och chattade därefter med publiken.

Moderator: God morgon! Nu är Robin här. Snart är han redo för chatten!

Jessie <3: Robin hur kändes det att få så mycket poäng ifrån den internationella juryn och näst mest ifrån det svenska folket? :) (Ps: min pappa sa att du har en lysande karriär framför dig :D )

Melodifestivalen 2013

Robin Stjernberg: Hej Jessie! Det kändes superkul för då vet man att det kan gå hem i europa också :) Jag är super glad att vara två hos svenska folket , då får jag jobba extra hårt för att bli etta till sist och det är skönt att ha mål :) hehe hälsa farsan!

Samuel: Hej bästa Robin! Jag tycker din låt är jätte bra! Röstade massor på dig i lördags! Din låt är absolut bäst i årets Melodifestival. Jag tror att vi har goda chanser att vinna hela ESC igen med denna underbara o grymma låt! Här kommer två frågor till dig! Har du varit i Örebro någon gång? Hur lång är du? Kram Samuel!

Robin Stjernberg: Hej Samuel! Tack så mycket , vad kul att höra :) Jag har varit i örebro och jobbat på låtar inför min skiva och jag är ungefär 1.78 lång ! :) kram

Maria: Har du och din syster en bra relation?

Robin Stjernberg: Jag älskar min syster över allt annat! Hon är bäst :)

Nathalie S: Grattis som faan Robin! Kul att ha följt dig från idol och nu till Mello-vinnare! Vad är dina planer framöver, efter ESC? :) Kram

Robin Stjernberg: Vad roligt! Mina planer är att göra det absolut bästa jag kan i ESC och sen få släppa min skiva jag jobbat på så länge :)

aleks: HEJ!!!!!! Hur käns det nu när du ska till eurovison lycka till!!!!!

Robin Stjernberg: Det är helt gaaaaaalet!! Det ska bli så otroligt roligt! tack.

Gullan: Hej Robin! Hur länge måste du fixa med håret för att få din frisyr?

Robin Stjernberg: Hej Gullan! Det behövs faktiskt inte så länge , jag kör lite saltvattenspray och fönar upp det sen är det i stort sett klart! :)

Alicia: Hej Robin!!! Du är så himla duktig!! Jag visste att du skulle vinna melodifestivalen!!!! Du kommer säkert vinna hela esc också!! Du äger verkligen så sjukt mycket!! DU ÄR BÄST <333 och du förtjänar att vinna hela esc!! Det skulle inte alls förvåna mig om du vann :) Kommer du komma till stockholm och uppträda eller signera snart? P.S Du är så jävla bra Robin Stjernberg <33 Kan du snälla, snälla följa mig på twitter @AliciaGjerulf Hej dåååå!!!

Robin Stjernberg: Hej Alicia! Vad kul :) Tack så mycket! Jag kommer definitivt att signera här i stockholm , vet inga datum just nu men du får följa mig på facebook/instagram/twitter så kommer det ut där snarast :) kram

Tilda ett stooort fan!: Hej! Grattis, din röst är helt magisk ju! Vad var det första du tänkte när de sa att det var du som hade vunnit? Ett stort lyckatill i eurovision!

Robin Stjernberg: Hej Tilda! Tack :) Jag kunde inte förstå det ens , hela jag var ett enda stort frågetecken ! Men jag var såklart mest glad och lycklig! :)

Matilda P: Hej Robin! Ville bara säga att jag är ett stort fan och jag har följt dig ända sen idol-tiden. Det bästa ögonblicket för mig, förutom när du vann Melodifestivalen i lördags, var när jag fick träffa dig igår i Vällingby! Du verkar vara så otrolig go och härlig som person och jag hoppas du fortsätter så, för i mina ögon kommer du alltid vara en vinnare :) Min fråga jag vill ställa är: vad kommer hända för dig efter Eurovision Song Contest? Kommer du turnéra något i sommar eller kanske släppa ett album snart?? Kram Matilda :) <3

Robin Stjernberg: Hej Matilda! Vad kul att du tycker så :) Det var superkul att vara där igår! Jag släpper nya låtar redan nu i april och sen blir det skiva efter sommaren , men i sommar kommer jag åka ut på turne och spela!! :) hoppas vi ses , kram .

Hanna W: hej robin, kommer du att delta i nästa års melodifestiva????? skulle vilja det

Robin Stjernberg: Som det ser ut nu så vet man ingenting , det kan man aldrig veta :)

Hanna: godmorgon, vilken toppenkille du är, din låt har spridit mycket glädje i mitt liv. Hur ska du finslipa på ditt nr? kram

Robin Stjernberg: Vad kul att du gillar låten! Vi kommer börja jobba på det redan nu så att vi blir så bra vi bara kan inför ESC :)

Anna: Hur länge har du sjungit? När visste du att du skulle bli artist? Har du alltid vetat att du skulle sjunga?

Robin Stjernberg: Hej Anna! Jag har sjungit i stort sett i hela mitt liv , artist ville jag bli när jag var 11 ! :)

Amanda: Har du ätit några ostbågar? :) LYCKA TILL I ESC!

Robin Stjernberg: haha! Jaaaaa ;D Käkade massor igår ! :) tack!

Karin: Var på plats i Friends arena och undrar hur det kändes när du fick se det stora publlikhavet från scen?

Robin Stjernberg: Hej Karin. Det var helt galet! Sååå mycket människor , det absolut roligaste jag gjort i hela mitt liv! 

Malin Skoog: Hej Robin! Gud, vad grym(!) du var i lördags, du sjöng rakt in i mitt hjärta. Din sång var felfri och låten är fantastisk, hoppas allt går din väg i maj! Har du något knep för att se så trygg ut på scenen? //Malin Skoog

Robin Stjernberg: Hej Malin , vad glad jag blir :) Jag tror det enda knepet för att vara trygg är att man känner att man är nöjd på scenen , att man är i nuet och bara njuter av att stå där. är det kul blir man trygg! :)

Missan i Malm: Välkommen hit! Du såg så häpen ut när du vann. Fattade du inte att du slagit Yohio?

Robin Stjernberg: Tack! Jag var häpen! Jag tyckte Yohio var grym och trodde att han hade vunnit! 

Jenny: Måste bara säga STORT GRATTIS! Din låt har verkligen växt! Helt ärligt dissade jag den första ggn som lite trist...men i lördags blev jag så starkt berörd att jag röstade på dig. Då gick budskapet verkligen fram o rösten va på topp samtidigt ;) Tycker det är så härligt att du verkar va en sån ödmjuk person...och man ser verkligen hur mkt detta betyder för dig! Chocken när du vann var helt underbar..Unnar dig verkligen hela eurovision-segern!!! Å som du sa...vinner du får svt skylla sig själv..hehhe.. Verkligen inte ditt problem hur man finansierar en ny seger :) Enormt lycka till o njut av alltihop önskar en sångfågel till en annan. Ha d gott!

Robin Stjernberg: Tack så mycket Jenny! Vad kul att höra , det är det absolut viktigaste för mig . Att visa uppskattning och vara ödmjuk som vilken annan människa som helst :)

Joakim: Robin är melodifestivalen som man tror den är eller är det helt annorlunda mot vad man tror? :) DU ÄR BÄST!

Robin Stjernberg: Tjenare Joakim! Den är nog som du tror , fast man gör väldigt mycket mer saker bakom scenen och rutan! Det är massa roligt häng med artisterna och intervjuer bland annat :)

Therese Björling : Hej vad bra du var och spelar du några instrument och hur gammal var du när du började sjunga

Robin Stjernberg: Hej Therese! Tack! Jag spelar både gitarr och piano :) Jag har nog sjungit i stort sett hela livet , men blev mer peppad när jag var 11 år!

Amanda: tittar du på sport? hejar du på något speciellt lag? kram :)

Robin Stjernberg: Jag tittar på sport! Mest fotboll blir det :) I sverige hejar jag på Malmö och annars är det Barcelona ! :)

Simon: Hej Robin. Jag är så himla glad att du vann hela festivalen för jag tycker du har en så grymt bra röst och låt. Jag röstade på dig flera gånger. Du kommer väll släppa någon skiva iår? Kommer det vara egna låtar? Heja dig iESC

Robin Stjernberg: Hej! Kul att höra :) tack! Jag kommer släppa skiva och EP i år! Redan nu i april faktiskt :) Jag har varit med och skrivit alla låtarna! Det ska bli super kul att höra vad ni tycker om dem :)

emma: heeej robin! din röst är så grym! kan du snällansnällasnällasnällaSNÄLLA besöka finland i år??? DET SKULLE VARA GRYMT!!! kram dina fans från grannlandet finland:)

Robin Stjernberg: Hej Emma! tack :) Det hade varit sjukt roligt att få åka till finland och spela! Det kommer säkert , vi får se hur allting går med eurovision först! kram

Josefine : Varför tror du just att det var du som vann melodifestivalen 2013?

Robin Stjernberg: Hej Josefine! Jag tror att det var för att när det väl gällde så njöt vi alla som var på scenen . vi hade kul och det syntes genom rutan! sen så är det förhoppningsvis för att vi hade låten som jag älskar :)

Sara: Såg dig på lördagens genrep och blev grymt tagen av din sång. Sjung lika bra i Malmö så kanske Sverige kan vinna en andra gång! Tar du med dina fantastiska dansare till Malmö?

Robin Stjernberg: Hej Sara! Vad kul att höra!! Jag lovar :) Självklart tar jag dansarna med mig . Vi vet inte hur många som får vara på scen ännu men oavsett ska vi alla ner till malmö , dansarna har blivit min vänner !

Cornelia : Vilka är dina förebilder inom musikbranschen? :) du är bääst!

Robin Stjernberg: Hej Cornelia! Jag har många förebilder! Jag lyssnar mest på rock/pop och soul! Bruno mars och coldplay spelas varmt i min telefon!

Amanda: Vad gick du för linje på gymnasiet? <3 kram

Robin Stjernberg: Hej Amanda! Jag gick Estet-Musik på gymnasiet! En av de roligaste tiderna i mitt liv :)

Jeanett: Du är bäst! Sjunger som en gud och lyser som en stjärna! Jag håller tummarna att du tar hem hela segern. Vad tycker du är viktigaste här i livet? Kram och lycka till !!!!!

Robin Stjernberg: Tack så mycket Jeanett! Det var en stor fråga. Jag tycker det är viktigt att ta hand om dem man älskar , att visa tacksamhet och att få må bra! Det är exakt det min låt handlar om ! :)

Moderator: Nu måste vi tyvärr avsluta chatten. Tack för alla era frågor!

Robin Stjernberg: TACK så mycket allihopa! Ni är super fina och jag är glad för alla era bra frågor! Hoppas vi ses nånstans här i sverige när jag är ute och spelar och nu taggar vi inför ESC! kram och kärlek / Robin

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2013

Mer i ämnet