Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”För mig blev ”Jurassic Park” en episk film som formade hela min uppväxt”, säger Chris Pratt. Foto: UIP/Universal

Chris Pratt om nya ”Jurassic World”: ”Kändes overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Chris Pratt spelar huvudrollen i den nya filmen ”Jurassic World Dominion”. Han har följt filmerna sedan ”Jurassic Park” kom när han var 13 år. Han tycker att det känns otroligt att han själv spelar huvudrollen i dag. 

– Det var en episk film som präglade hela min uppväxt. Jag visste att jag var ett fan innan jag ens visste att jag ville bli skådespelare, säger Chris Pratt.  

”Jurassic World Dominion” är den sjätte Jurassic-filmen i ordningen. Följarna har längtat i fyra år sedan ”Jurassic World Fallen Kingdom” kom ut 2018. Temat i den nya filmen är samexistens med dinosaurier.  

– I den här filmen har dinosaurierna spritt sig över hela jordklotet. Den är större och betydligt mäktigare. Vi har även återtagit hela ensemblen av skådespelare från den första filmen, säger Chris Pratt. 

En levande dinosaurie   

Den första Jurassic Park filmen kom ut 1993, när huvudrollsinnehavaren Chris Pratt bara var 13 år.  

– Innan Jurassic Park hade ingen nånsin sett en levande dinosaurie. Man hade bara fantiserat om dem eller sett dem på museum eller i leranimationer och sådant. Men det såg aldrig verkligt ut!  

Formade min uppväxt    

– För mig blev ”Jurassic Park” en episk film som formade hela min uppväxt. Det var även samtidigt som filmskapandet utvecklades, då man började med den nya sortens specialeffekter. Den blev som min ”Star Wars”, säger Chris Pratt.  

Mot bakgrund av det, hur känns att du själv nu spelar huvudrollen?  

– Åh... Det är som en gåva och är verkligen ett sant nöje. Det känns fortfarande overkligt!  

”Jurassic World Dominion” har biopremiär den 9e juni .

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer